SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE

Broj zarazenih virusom HIV-a je u porastu i u svetu i kod nas. Najveci broj HIV pozitivnih je izmedju 20 i 49 godina, a oko 40% njih ni ne znaju da su nosioci HIV virusa.

aids

To znaci da kao lekar ili stomatolog mozda necete dobiti relevantne anamnesticke podatke – mislite o tome. Testiranje se moze izvrsiti na nekoliko mesta, krv se uzima iz prsta, a rezultat se dobija za 15 minuta. Prema tome, nema potrebe da pacijenti ne budu upoznati sa svojim HIV statusom. Takodje, sto se zarazenost virusom ranije otkrije – lakse se virus suzbija. Vise o svemu mozete procitati u clanku Novosti.

Bazična istraživanja Bolesti zuba i endodoncija Dečja stomatologija Dental Products Implantologija Istorija stomatologije Klinički slučajevi Kompjuterizovana stomatologija Kontrola infekcije Lekovi u stomatologiji Medicinski kompromitovani pacijenti Oralna higijena Oralna i maksilofacijalna hirurgija Ortopedija vilica Osobe sa posebnim potrebama Paradontologija i oralna medicina Povrede zuba Preventivna stomatologija Stomatološka protetika Stomatološki materijali
COSMEDENT RENAMEL NANO PLUS

Povodom 35 godina od pocetka kompozitnih materijala, firma Cosmedent je proizvela...

THERMOFOTONSKI LOCK-IN IMAGING (TPLI)

Profesor masinstva i industrijskog inzenjeringa na Univerzitetu u Torontu, rekao je:”Ovaj...

ORTODONTSKI 3M INCOGNITO APPLIANCE SYSTEM

Dvodnevni 3M-ov kurs je namenjen ortodontima koji zele da nauce kako...