Implantati u estetskoj zoni – iz ugla hirurga

Implantati u estetskoj zoni – iz ugla hirurga; A. Marković, T. Mišić

Postavljanje implantata u estetskoj zoni je kompleksna procedura. Vrlo je vazno izvrsiti pravilan izbor pacijenata i implantata kao i individualnu procenu rizika estetskih komplikacija.

apple-16672_1280

Korektno postavljanje implantata u tri dimenzije i dovoljna zapremina kosti, trebalo bi da omoguce dugotrajne estetske rezultate i funkciju. Estetska zona je regija u kojoj postoji kolizija izmedju mogucnosti i ocekivanja. Klinicar treba da donese vaznu odluku o vremenu postavljanja implantata. Imedijatno postavljanje implantata je posebno zahtevno u estetskoj zoni. O svemu ovome mozete vise procitati OVDE.

Bazična istraživanja Bolesti zuba i endodoncija Dečja stomatologija Dental Products Implantologija Istorija stomatologije Klinički slučajevi Kompjuterizovana stomatologija Kontrola infekcije Lekovi u stomatologiji Medicinski kompromitovani pacijenti Oralna higijena Oralna i maksilofacijalna hirurgija Ortopedija vilica Osobe sa posebnim potrebama Paradontologija i oralna medicina Povrede zuba Preventivna stomatologija Stomatološka protetika Stomatološki materijali
COSMEDENT RENAMEL NANO PLUS

Povodom 35 godina od pocetka kompozitnih materijala, firma Cosmedent je proizvela...

THERMOFOTONSKI LOCK-IN IMAGING (TPLI)

Profesor masinstva i industrijskog inzenjeringa na Univerzitetu u Torontu, rekao je:”Ovaj...

ORTODONTSKI 3M INCOGNITO APPLIANCE SYSTEM

Dvodnevni 3M-ov kurs je namenjen ortodontima koji zele da nauce kako...