Bezmetalni implanti

Bezmetalni implanti: Verovatno ste culi za cirkonijum implantate i pitali ste se zasto njihova upotreba nije sire rasprostranjena. Najveci broj informacija o ovim implantatima potice iz Evrope u kojoj su se ovi implantati koristili jos od 1987. I dok se cirkonijum odmah pokazao kao dobar materijal za oseointegraciju i biokompatibilnost sa desnima, tacno je da se prevelik procenat ovih implantata u to vreme lomio.

Bezmetalni Implanti

Smiling woman with perfect teeth

Od tada do danas ucinjene su prepravke molekularne strukture.  Keramika na bazi cirkonijuma se koristi za konstrukciju svemirskih letelica i za izgradnju nuklearnih reaktora zbog svoje izuzetne otpornosti na lomljenje. Poslednje studije pokazuju da je jacina cirkonijum implantata jednaka ili veca od jacine titanijumskih implantata , a procenat uspeha poslednje generacije keramickih implantata je 98%. 

Bazična istraživanja Bolesti zuba i endodoncija Dečja stomatologija Dental Products Implantologija Istorija stomatologije Klinički slučajevi Kompjuterizovana stomatologija Kontrola infekcije Lekovi u stomatologiji Medicinski kompromitovani pacijenti Oralna higijena Oralna i maksilofacijalna hirurgija Ortopedija vilica Osobe sa posebnim potrebama Paradontologija i oralna medicina Povrede zuba Preventivna stomatologija Stomatološka protetika Stomatološki materijali
COSMEDENT RENAMEL NANO PLUS

Povodom 35 godina od pocetka kompozitnih materijala, firma Cosmedent je proizvela...

THERMOFOTONSKI LOCK-IN IMAGING (TPLI)

Profesor masinstva i industrijskog inzenjeringa na Univerzitetu u Torontu, rekao je:”Ovaj...

ORTODONTSKI 3M INCOGNITO APPLIANCE SYSTEM

Dvodnevni 3M-ov kurs je namenjen ortodontima koji zele da nauce kako...