THERMOFOTONSKI LOCK-IN IMAGING (TPLI)

Profesor masinstva i industrijskog inzenjeringa na Univerzitetu u Torontu, rekao je:”Ovaj clanak ce imati veliki uticaj na to kako stomatolozi dijagnostikuju incipijentni karijes. Dugotalasna, infracrvena termofotonska imaging tehnologija je u svom zacetku ali postaje sve bliza klinickoj praksi.” 

zahnreinigung-1514692_1920

Ashkan Ojaghi, Artur Parkhimchyk i Nima Tabatabaei sa York University u Torontu opisuju nisko budzetni thermofotonski lock-in imaging (TPLI) aparat koji bi pomogao stomatolozima da dijagnostikuju incipijentni karijes mnogo pre nego sto je to moguce inspekcijom ili uz upotrebu radiograma.

Njihovim istrazivanjem utvrdjeno je da ovaj aparat detektuje leziju na molaru koji je bio potopljen u kiselinu samo dva dana, dok ljudsko oko nije to uspelo ni posle 10 dana. Inspekcijom se moze utvrditi prisustvo karijesa koji je vec relativno uznapredovao, a radiogramom se ne moze utvrditi prisustvo pocetne karijesne lezije na okluzalnim povrsinama molara. Ko zeli vise da procita, moze OVDE.

Bazična istraživanja Bolesti zuba i endodoncija Dečja stomatologija Dental Products Implantologija Istorija stomatologije Klinički slučajevi Kompjuterizovana stomatologija Kontrola infekcije Lekovi u stomatologiji Medicinski kompromitovani pacijenti Oralna higijena Oralna i maksilofacijalna hirurgija Ortopedija vilica Osobe sa posebnim potrebama Paradontologija i oralna medicina Povrede zuba Preventivna stomatologija Stomatološka protetika Stomatološki materijali
COSMEDENT RENAMEL NANO PLUS

Povodom 35 godina od pocetka kompozitnih materijala, firma Cosmedent je proizvela...

THERMOFOTONSKI LOCK-IN IMAGING (TPLI)

Profesor masinstva i industrijskog inzenjeringa na Univerzitetu u Torontu, rekao je:”Ovaj...

ORTODONTSKI 3M INCOGNITO APPLIANCE SYSTEM

Dvodnevni 3M-ov kurs je namenjen ortodontima koji zele da nauce kako...