MOCK UP, WAX UP

Za svakog pacijenta za kog su indikovane fiksne nadoknade, preporucuje se unapred izrada “mock up”-a ili “wax-up”-a. Ovo omogućava i stomatologu i pacijentu da unapred vide kako će izgledati buduće nadoknade direktno u ustima ili na modelu i da ih uporede sa sadašnjim izgledom zuba. Na osnovu toga pacijent  može sam unapred da iznese svoje predloge o željenom obliku, izgledu i veličini svojih budućih zuba. 

beautiful-653317_1920

“Mock up” se radi direktno u ustima sa privremenim materijalom. “Wax up” se izradjuje od voska na radnim modelima, a zatim se prenosi u usta pacijenta, za evaluaciju.

Vise o svemu mozete videti OVDE.

Bazična istraživanja Bolesti zuba i endodoncija Dečja stomatologija Dental Products Implantologija Istorija stomatologije Klinički slučajevi Kompjuterizovana stomatologija Kontrola infekcije Lekovi u stomatologiji Medicinski kompromitovani pacijenti Oralna higijena Oralna i maksilofacijalna hirurgija Ortopedija vilica Osobe sa posebnim potrebama Paradontologija i oralna medicina Povrede zuba Preventivna stomatologija Stomatološka protetika Stomatološki materijali
COSMEDENT RENAMEL NANO PLUS

Povodom 35 godina od pocetka kompozitnih materijala, firma Cosmedent je proizvela...

THERMOFOTONSKI LOCK-IN IMAGING (TPLI)

Profesor masinstva i industrijskog inzenjeringa na Univerzitetu u Torontu, rekao je:”Ovaj...

ORTODONTSKI 3M INCOGNITO APPLIANCE SYSTEM

Dvodnevni 3M-ov kurs je namenjen ortodontima koji zele da nauce kako...