ISPUN ILI KRUNICA

Predstavljamo vam zanimljiv vebsajt, koji moze posluziti kao korisna alatka u svakodnevnoj praksi. Istrazivacki tim Dr Tamimi-ja sa McGill Univerziteta je sakupio i obradio evidence-based literaturu o tome kakvu prognozu po zavrsetku tretmana mozemo da ocekujemo na zadnjim zubima u zavisnosti od prethodnih uslova.

icon-1691356_1920

Drugim recima, svi znamo da je na zubima na kojima je uradjen endodntski treman i koji imaju nijedan, jedan ili dva preostala zida, najbolje uraditi nadogradnju i krunicu. Takav tretman ima najbolju prognozu u datim uslovima. Ali sta je bolje u slucaju kada imamo tri preostala zida na zubu na kojem je uradjen endodontski tretman? Da li je bolje uraditi nadogradnju i krunicu ili samo krunicu ili samo ispun, ispun sa kocicem ili bez kocica, amalgamski ili kompozitni ispun? Pogledajte sta kazu kontrolisane studije i statistika. Sajt (http://www.crownorfill.com/) je vrlo zanimljiv i jednostavan za upotrebu. Ako vas zanima, kliknite OVDE.

Bazična istraživanja Bolesti zuba i endodoncija Dečja stomatologija Dental Products Implantologija Istorija stomatologije Klinički slučajevi Kompjuterizovana stomatologija Kontrola infekcije Lekovi u stomatologiji Medicinski kompromitovani pacijenti Oralna higijena Oralna i maksilofacijalna hirurgija Ortopedija vilica Osobe sa posebnim potrebama Paradontologija i oralna medicina Povrede zuba Preventivna stomatologija Stomatološka protetika Stomatološki materijali
COSMEDENT RENAMEL NANO PLUS

Povodom 35 godina od pocetka kompozitnih materijala, firma Cosmedent je proizvela...

THERMOFOTONSKI LOCK-IN IMAGING (TPLI)

Profesor masinstva i industrijskog inzenjeringa na Univerzitetu u Torontu, rekao je:”Ovaj...

ORTODONTSKI 3M INCOGNITO APPLIANCE SYSTEM

Dvodnevni 3M-ov kurs je namenjen ortodontima koji zele da nauce kako...